Kako da pripremite nekretninu za prodaju?

Nekretnina dekorisana za prodaju

Priprema nekretnine za prodaju je ključni korak u procesu prodaje nekretnine. Uz nekoliko jednostavnih koraka, možete značajno povećati vrednost nekretnine i privući veći broj potencijalnih kupaca. U nastavku donosimo nekoliko saveta koji će pomoći u pripremi nekretnine za prodaju.

Očistite nekretninu

Pre nego što započnete sa prikazivanjem nekretnine potencijalnim kupcima, očistite svaki kutak. Uklonite sve nepotrebne stvari, organizujte police, obrišite prašinu, usisajte tepihe i obrišite podove. Nekretnina bi trebala biti temeljno očišćena pre nego što se stavi na prodaju. To uključuje i uklanjanje neprijatnih mirisa. Čista nekretnina deluje privlačnije i veća je verovatnoća da će privući kupce.

Uradite manje popravke

Popravite sve manje nedostatke u nekretnini, poput curenja slavine, pokvarenih vrata, rasvete i slično. To će pomoći u stvaranju pozitivnog utiska kod potencijalnih kupaca. Svi manji problemi u nekretnini bi trebali biti rešeni pre prodaje. Ako postoje veći problemi, poput pukotina na zidovima ili oštećenja krova, razmislite o popravkama pre prodaje.

Obojite zidove i prilagodite enterijer

Sveže obojeni zidovi čine da nekretnina izgleda moderno i održavano. Ako su zidovi staromodni ili oštećeni, razmislite o promeni u neutralne boje. To će pomoći kupcima da lakše zamisle svoje stvari u prostoru.  Male promene u enterijeru mogu značajno uticati na celokupan utisak o nekretnini. Izbacite višak nameštaja, promenite tepih, zamenite oštećen nameštaj i sl.

Dekorišite prostor

Ukrašavanje nekretnine učiniće je privlačnijom za kupce. To možete učiniti dodavanjem biljaka, umetničkih dela, dekorativnih predmeta, rasvete, dekorativnih jastuka i prekrivača, zavesa i itd.  Nekada će sama promena organizacije i rasporeda nameštaja i rasveta doneti neophodnu promenu da prostor izgleda otvorenije, svetlije i komfornije.

Uredite dvorište

Ako imate dvorište, uredite ga. Ošišajte travu, posadite cveće, očistite staze i terase. Ako imate balkon ili terasu, neka ostave utisak kutka za odmor. Lepo uređeno dvorište i terase mogu značajno povećati vrednost nekretnine. 

Profesionalno fotografisanje

Nakon što ste pripremili nekretninu, pozovite svog agenta koji će pregledati nekretninu i dati vam savet da li još nešto treba da bude urađeno pre fotografisanja. Kvalitetne fotografije pomoći će u privlačenju potencijalnih kupaca. Fotografije bi trebale prikazati sve prostorije nekretnine, kako bi potencijalni kupci mogli dobiti jasniju sliku o prostoru.

Priprema nekretnine za prodaju ne mora biti dugotrajan proces i može značajno povećati vrednost nekretnine i privući veći broj kupaca. Sledite ove korake i pripremite vašu nekretninu za prodaju. Ukoliko vam je potrebna pomoć u bilo kom od navedenih koraka kontaktirajte nas. Mi ćemo vam dati jasne smernice kako da pripremite svoju nekretninu za prodaju i ostvarite najbolju moguću cenu na tržištu bez velikih ulaganja.

Compare listings

Compare